الجمعة، 3 فبراير 2017

طريقة عمل الجلاش الملفوف محشى بالمهلبية اللذيذة...شهويات رمضان أحلى معنا



مقادير المهلبية:-
-       ثلاث كوب من اللبن
-       ثلاث معالق كبار سكر
-       ثلاث معالق كبار نشا
-       على النار و اقلبي لغاية ما تتقل بكدة تكون المهلبية جاهزة و يفضل لو تحطيها في الثلاجة عشان تكون متماسكة



مقادير الجلاش:-
-سمنة سايحة اي نوع بس يفضل سمنة فيرن
-المهلبية اللي احنا حضرناها من شوية
- صينية فرن أو ممكن بيركس


الطريقة:-

- ادهنى الصينية بالسمنة ووزعيها في كل الجوانب ثم قومي بتحضير ورقة من الجلاش هى الورقة بتكون طويلة اتنيها اتنين
-  ثم قومي بوضع المهلبية فوق الجلاش و لو تحبي تضيفي مكسرات عليها هيكون طعمها لذيذ جدا  ثم قومي بلف الجلاش رول
- قطعى الجلاش و يا ريت بسكينة مشرشرة بطريقة متساوية على قد ما تقدرى و ادهنيها بالسمنة السيحة جيدا و اتأكدى أن السمنة ادهنت فى كل مكان



-هتبقى كدة جاهزة تدخل فرن سخن على درجة 200 تقريبا 30 دقيقة و تبعيها لغاية ما تاخد اللون الذهبي الحلو
-ثم ضيفي عليها الشربات, و هيكون  عبارة عن كوب من المية و عليها كوب و نص من السكر على النار تغلى شوية و ضعي عليها معلقة صغيرة فانيليا سايلة و نقطتين من الليمون و غلوتين كمان و يبقى الشربات جاهز يبرد شوية و حطية على الجلاش 

-و بكدة يكون جلاش جاهز و بالهنا و الشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق