مقادير المهلبية:-
- ثلاث كوب من اللبن
- ثلاث معالق كبار سكر
- ثلاث معالق كبار نشا
- على النار و اقلبي لغاية ما تتقل بكدة تكون المهلبية جاهزة و يفضل لو تحطيها في الثلاجة عشان تكون متماسكة
مقادير الجلاش:-
-سمنة سايحة اي نوع بس يفضل سمنة فيرن
-المهلبية اللي احنا حضرناها من شوية
- صينية فرن أو ممكن بيركس
الطريقة:-
- ادهنى الصينية بالسمنة ووزعيها في كل الجوانب ثم قومي بتحضير ورقة من الجلاش هى الورقة بتكون طويلة اتنيها اتنين
- ثم قومي بوضع المهلبية فوق الجلاش و لو تحبي تضيفي مكسرات عليها هيكون طعمها لذيذ جدا ثم قومي بلف الجلاش رول
- قطعى الجلاش و يا ريت بسكينة مشرشرة بطريقة متساوية على قد ما تقدرى و ادهنيها بالسمنة السيحة جيدا و اتأكدى أن السمنة ادهنت فى كل مكان
-هتبقى كدة جاهزة تدخل فرن سخن على درجة 200 تقريبا 30 دقيقة و تبعيها لغاية ما تاخد اللون الذهبي الحلو
-ثم ضيفي عليها الشربات, و هيكون عبارة عن كوب من المية و عليها كوب و نص من السكر على النار تغلى شوية و ضعي عليها معلقة صغيرة فانيليا سايلة و نقطتين من الليمون و غلوتين كمان و يبقى الشربات جاهز يبرد شوية و حطية على الجلاش
-و بكدة يكون جلاش جاهز و بالهنا و الشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق