الجمعة، 3 فبراير 2017

طريقة عمل ستيك اللحمة بالزبدة و الاعشاب...لن تقاومها عائلتك على الفطار




طريقة عمل ستيك اللحمة بالزبدة و الاعشاب...
المقادير:-
-طبق لحمة استيك (انتركوت)
- رأس ثوم و لفيها فى فويل و تدخل الفرن 
على أعلى درجة نص ساعة 
- 6 معالق صغيرة مليانة من الزبدة
- معلقة صغيرة روز مارى فرش أو مجفف 
- معلقة صغيرة زعتر ناشف أو فرش
- معلقتين كبار من البقدونس المقطع صغير
- معلقة زيت زيتون
-ملح                       
الطريقة...
- قومي بوضع الثوم المشوى
 و ضعيه فى طبق و اهرسية جيدا جدا بالشوكة ثم قومي بوضع 6  معالق 
صغيرة مليانة من الزبدة  اهرسيهم فى بعض جيدا ثم قومي
 بخلط معلقة صغيرة روز مارى و معلقة صغيرة زعتر ناشف 
و معلقتين كبار من البقدونس المقطع صغير 
و عليهم معلقة زيت زيتون
 و ملح و استمري في التقليب
- ثم قومي بتحضير ورق زبدة و افردى الخليط بالمعلقة
 ثم لفى علية ورق الزبدة  علي شكل رول  وقفلى علية من الجناب
 مثل البومبون كدة و حطيها فى الفريزر أقل حاجة ربع ساعة 
قبل الاستخدام
- ثم قومي بتحضير الستيك و ضعي عليه ملح و فلفل ثم حضري جريل سخنة على النار فوق البوتجاز و حطى اللحمة تتشوى على الجمبين تقريبا كل جمب من 3 دقايق ل 5 دقايق و بس و طلعيها فى طبق بعد كدة
- بعد تمام  الشواء اخرجي قالب الزبدة بالثوم و الاعشاب من الفريزر و انزعي ورق الزبدة من علية براحة جدا ثم قطعية حلقات ثم ضعي منة على الستيك الساخن, و بكدة تكون جاهزة للاكل و بالهنا و الشفا



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق