الجمعة، 3 فبراير 2017

طريقة جديدة لعمل الفراخ المحشية بالارز.. ررروعه جدا




المقادير:-
- كبد و قوانص متنظفين كويس جداا بالملح و الدقيق 
-  كوب و نص رز ابيض مغسول و متصفى
-  بصلاية كبيرة متقطعة صغير
- ملح و فلفل

-  الوراك المخلية

الطريقة:-
-هنبدأ بوضع حلة علي النار فيها معلقتين زيت و انزلى بالبصل و انزلى علية بالقوانص المتقطعة و شوحيها مع البصل جيدا و انزلى عليهم بالكبدة المتقطعة و شوحيهم و رشة من الملح و الفلفل الأسود و قلبيهم جيدا و عليهم الرز و قلبى.



- زودى مية سخنة و غطية  و على نار هادية 10 دقايق ...لازم الارز يكون غير كامل النضج
-ثم قومي بتحضير  الوراك المخلية عشان تكون جاهزة للحشوو قومي بتحضير الرز و أحشى الدبوس بالمعلقة  بالرز و الكبد و القوانص ثم قومي بلف الورك على الحشو و بالخيط اربطى الورك علشان يتقفل كويس و ميفكش و احنا بنسلوقها
- مية بتغلى على النار فيها بصل و ورق لورة و حبهان و فص مستكة و ملح و فلفل و نزلى الوراك المحشية تتسلق اتركيها تتسلق تقريبا 40 دقيقة 
- بعد ما اتسلقت طلعيها فى طبق تبرد قليلا  و فى طاسة على النار فيها معلقة زيت و معلقة زبدة و حمريها من جميع الجوانب
- حتي تاخذ اللون الذهبي  انزعي  الرباط عن الفراخ وتقدم
بالهنا و الشفا


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق