المقادير:-
- كبد و قوانص متنظفين كويس جداا بالملح و الدقيق
- كوب و نص رز ابيض مغسول و متصفى
- بصلاية كبيرة متقطعة صغير
- ملح و فلفل
- الوراك المخلية
الطريقة:-
-هنبدأ بوضع حلة علي النار فيها معلقتين زيت و انزلى بالبصل و انزلى علية بالقوانص المتقطعة و شوحيها مع البصل جيدا و انزلى عليهم بالكبدة المتقطعة و شوحيهم و رشة من الملح و الفلفل الأسود و قلبيهم جيدا و عليهم الرز و قلبى.
- زودى مية سخنة و غطية و على نار هادية 10 دقايق ...لازم الارز يكون غير كامل النضج
-ثم قومي بتحضير الوراك المخلية عشان تكون جاهزة للحشوو قومي بتحضير الرز و أحشى الدبوس بالمعلقة بالرز و الكبد و القوانص ثم قومي بلف الورك على الحشو و بالخيط اربطى الورك علشان يتقفل كويس و ميفكش و احنا بنسلوقها
- مية بتغلى على النار فيها بصل و ورق لورة و حبهان و فص مستكة و ملح و فلفل و نزلى الوراك المحشية تتسلق اتركيها تتسلق تقريبا 40 دقيقة
- بعد ما اتسلقت طلعيها فى طبق تبرد قليلا و فى طاسة على النار فيها معلقة زيت و معلقة زبدة و حمريها من جميع الجوانب
- حتي تاخذ اللون الذهبي انزعي الرباط عن الفراخ وتقدم
بالهنا و الشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق