الثلاثاء، 11 يوليو 2017

طريقة عمل فراخ تكا المشوية بوصفة سهلة موفرة للوقت و المال..ممتازة جدا من هنا


مكونات فراخ تكا المشوية :

 1- عصير بصل
2- اربع فصوص ثوم 3زبادي
4- صلصه
5- مسترده
6 -كاتشب
7- خل
8 -زيت
9- ليمون
10- ملح
11- سكر
12- بهارات فراخ
13 -زعتر جاف
14- بصل بودر
15- ثوم بودر
16- كركم
17- كاري
18-بابريكا
19- جنزبيل
20- جوزه الطيب
21- كيلو و نصف فراخ
طريقة تحضير فراخ تكا المشوية :
لان نقوم باحضار اناء ونضيف بداخله عصاره من البصل المبشور حوالي نصف كوب من عصير البصل.
 ثم نضيف اربع فصوص ثوم مفرومين ونضيف كوب من الزبادي
 وملعقتين صلصه و ملعقه صغيره من المسترده نصف ملعقه كبيره
 من الكاتشب ونضيف ملعقه كبيره من الخل ونضيف ثلاث معالق
 من الزيت ونقوم بعصره ليمونه كامله كبيره نصف ملعقه كبيره ملح
و ملعقه صغيره سكر وملعقه صغيره بهارات فراخ ونضيف ملعقه صغيره
  زعت رجاف و ملعقه صغيره من البصل البودر
 و ملعقه صغيره و نصف من الكركم وملعقه صغيره ونصف من الكاري
 و ملعقه و نصف صغيره بابريكا و ملعقه صغيره من جنزبيل بودر و ببشر جوزه الطيب .
بعد اضافه جميع المكونات نقوم بتقليب المكونات جيدا 
ونقوم باحضار فرخه متوسطه الحجم حوالي كيلو و
 نصف و نقوم بوضع الفراخ في المكونات.

 ثم بعد ذلك نقوم بتركها في الثلاجه لمده يوم كامل.
 وبعد ذلك نقوم باحضار المشواء و نضع بداخلها الفراخ و نضعها علي الفحم .
 بعد الانتهاء من الشواء الفراخ و تناولها بعد الاستواء مباشرة و بالهنا والشفا. 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق