مكونات فراخ تكا المشوية :
1- عصير بصل
2- اربع فصوص ثوم 3زبادي
4- صلصه
5- مسترده
6 -كاتشب
7- خل
8 -زيت
9- ليمون
10- ملح
11- سكر
12- بهارات فراخ
13 -زعتر جاف
14- بصل بودر
15- ثوم بودر
16- كركم
17- كاري
18-بابريكا
19- جنزبيل
20- جوزه الطيب
21- كيلو و نصف فراخ
طريقة تحضير فراخ تكا المشوية :
لان نقوم باحضار اناء ونضيف بداخله عصاره من البصل المبشور حوالي نصف كوب من عصير البصل.
ثم نضيف اربع فصوص ثوم مفرومين ونضيف كوب من الزبادي
وملعقتين صلصه و ملعقه صغيره من المسترده نصف ملعقه كبيره
من الكاتشب ونضيف ملعقه كبيره من الخل ونضيف ثلاث معالق
من الزيت ونقوم بعصره ليمونه كامله كبيره نصف ملعقه كبيره ملح
و ملعقه صغيره سكر وملعقه صغيره بهارات فراخ ونضيف ملعقه صغيره
زعت رجاف و ملعقه صغيره من البصل البودر
وملعقتين صلصه و ملعقه صغيره من المسترده نصف ملعقه كبيره
من الكاتشب ونضيف ملعقه كبيره من الخل ونضيف ثلاث معالق
من الزيت ونقوم بعصره ليمونه كامله كبيره نصف ملعقه كبيره ملح
و ملعقه صغيره سكر وملعقه صغيره بهارات فراخ ونضيف ملعقه صغيره
زعت رجاف و ملعقه صغيره من البصل البودر
و ملعقه صغيره و نصف من الكركم وملعقه صغيره ونصف من الكاري
و ملعقه و نصف صغيره بابريكا و ملعقه صغيره من جنزبيل بودر و ببشر جوزه الطيب .
و ملعقه و نصف صغيره بابريكا و ملعقه صغيره من جنزبيل بودر و ببشر جوزه الطيب .
بعد اضافه جميع المكونات نقوم بتقليب المكونات جيدا
ونقوم باحضار فرخه متوسطه الحجم حوالي كيلو و
نصف و نقوم بوضع الفراخ في المكونات.
نصف و نقوم بوضع الفراخ في المكونات.
ثم بعد ذلك نقوم بتركها في الثلاجه لمده يوم كامل.
وبعد ذلك نقوم باحضار المشواء و نضع بداخلها الفراخ و نضعها علي الفحم .
بعد الانتهاء من الشواء الفراخ و تناولها بعد الاستواء مباشرة و بالهنا والشفا.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق