مكونات السولتى استكس :
300.1 جرام دقيق اى 2 و ربع كوب
2. ملعقه كبيره سكر
3. ملعقه صغيره ملح
4. نصف ملعقه صغيره خميره
100. 5 جرام زبده اى نصف كوب
100. 6 ملى ماء اى نصف كوب
7. ملح
8. كمون مطحون او سليم
طريقة عمل السولتى استكس :
نقوم بوضع 300 جرام من الدقيق كل الاغراض حوالى 2
و ربع كوب فى اناء و نضيف عليهم ملعقه كبيره سكر
و ملعقه صغيره ملح و نصف ملعقه صغيره خميره
و 100 جرام زبده حوالى نصف كوب و بيضه و نقوم بخلطهم جيدا بالعجانه .
و نضيف 100 ملى ماء اى نصف كوب و نضيفه بتروية قليلا قليلا
حتى العجينه تأخذ عليها و نغطيها و نتركها حتى ترتاح العجينه
لمده 20_ 30 دقيقة .
عند الضغط علي العجينه اذا ام ترد اذن هى عجينه جيدة ولم تنكمش عند الفرد
نضع ورق زبده على الصينيه و ندهنها زيت يجب تكون العجينه طريه جدا
ولا يتضاعف حجمها نقوم بفردها و تقطعها و نفردها اصابع طويله رفيعه .
عند الفرد يجب تكون اصابعك من الداخل الى الخارج
و بعد ذلك نضعها في الصينيه و نرش عليها ملح و كمون مطحون
او سليم و نضعه في الفرن و تكون النار هادئه لمده 25 _ 30 دقيقة
عند الانتهاء المده نتركه ليبرد و ينشف و بالهناء والشفاء .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق