الاثنين، 31 يوليو 2017

طريقة عمل الاستكس المملحة السولتى و المقرمشة بطريقة صحي للاطفال و الكبار..سيسعد أطفالك بها


مكونات السولتى استكس :

300.1 جرام دقيق اى 2 و ربع كوب
2. ملعقه كبيره سكر
3. ملعقه صغيره ملح
4. نصف ملعقه صغيره خميره
100. 5 جرام زبده اى نصف كوب
100. 6 ملى ماء اى نصف كوب
7. ملح
8. كمون مطحون او سليم
طريقة عمل السولتى استكس :
نقوم بوضع
 
300 جرام من الدقيق كل الاغراض حوالى 2
و ربع كوب فى اناء و نضيف عليهم ملعقه كبيره سكر
و ملعقه صغيره ملح و نصف ملعقه صغيره خميره
 و
 
100 جرام زبده حوالى نصف كوب و بيضه و نقوم بخلطهم جيدا بالعجانه .

 و نضيف
 
100 ملى ماء اى نصف كوب و نضيفه بتروية قليلا قليلا
حتى  العجينه تأخذ عليها و نغطيها و نتركها حتى ترتاح العجينه
 لمده 20_ 30 دقيقة  .

 عند الضغط علي العجينه اذا ام ترد اذن هى عجينه جيدة  ولم تنكمش عند الفرد
نضع ورق زبده على الصينيه و ندهنها زيت يجب تكون العجينه  طريه جدا
 ولا يتضاعف حجمها نقوم بفردها و تقطعها و نفردها اصابع طويله رفيعه .

عند الفرد يجب تكون اصابعك من الداخل الى الخارج
و بعد ذلك نضعها في الصينيه و نرش عليها ملح و كمون مطحون
 او سليم و نضعه في الفرن و تكون النار هادئه لمده 25 _ 30 دقيقة
 عند الانتهاء المده نتركه ليبرد و ينشف و بالهناء والشفاء .

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق