الاثنين، 5 يونيو 2017

طاجن باميه باللحمه الضاني بطريقة ولا اروع والطعم حكايه .. لا تفوتك جربيه بنفسك

طاجن باميه باللحمه الضاني




المقادير :
١/٢ كيلو من الباميه
كيلو لحمه ضاني
بصله مفرومه ناعمه
٣ فصوص ثوم مفروم ناعم
٢ فص حبهان
ورق لورا
مستكه
٢ كوب عصير طماطم
ملعقه كبيره صلصه طماطم
 ١فلفل حار حسب الرغبه
٢ كوب مرقه او ماء
ملح /فلفل اسود
عصير الليمون
الطريقه :
تنظيف الباميه جيدا ونقوم بإزاله الؤوس منها
نضحر قدر علي النار ونضع البصل ونصف كميه الثوم واللحمه
والحبهان واللورا والمستكه ونقلب حتي ياخذ اللون .
نضع عصير الطماطم والصلصه ونتركها لكي تتسبك قليلا ثم نضيف المرقه ونتركها تغلي نصف ساعه ثم نضيف الباميه والفلفل الحار ونتبلها بالملح فلفل وباقي الثوم ونتركها تغلي ربع ساعه اخري.
نحضر طاجن ونضع به الباميه وندخلها فرن ساخن علي درجه ١٨٠ لمده نصف ساعه او حتي تمام النضج .
عند التقديم يضاف لها عصير الليمون.
وبالهنا والشفا


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق