الاثنين، 5 يونيو 2017

طاجن الكفته بالبطاطس بطريقة رائعه مميزة تعرفى عليها الان من هنا

طاجن الكفته بالبطاطس



المقادير :
١/٢ كيلو لحم مفروم
١/٢ ملعقه صغيره ملح
١ ملعقه صغيره بهارات لحم
١ بيضه
١ ملعقه صغيره بقسماط مطحون
رشه قرفه
٢ ملعقه كبيره سمن
٢ بصله
٤ فص ثوم كبير
فلفل اسود وفلفل رومي واحمر
٢ كوب ماء او شوربه
٣ حبات بطاطس كبيره

الطريقه :

١_ نضع اللحم المفروم مع البيضه والبقسماط والقرفه والملح وفلفل اسود وبصله صغيره مبشوره ٢ فص ثوم ونخلط جيدا ثم نضعها ربع ساعه في الفريزر تتماسك.
٢_ نشكل اللحم كرات صغيره ثم نسخن السمن جيدا حتي لا تلتصق كرات اللحم بالمقلاه ونضع كرات اللحم علي مرحلتين تتحمر جيدا من جميع الجهات ولا تقلب الا لما تتحمر جيدا حتي لا تتفتت.
٣_ نرفع كرات اللحم في طبق جانبا ومكانها شرائح البصل ونشوحها مع ٢ فص ثوم كبير.
٤_ وبعد ذلك ان نشوح البصله نضيف قطع البطاطس ويضاف فلفل اسود وملعقه بهارات والفلفل الرومي ونهدئ النار عليها وتغطي ٥ دقائق.
٥_ نضع البطاطس المشوحه مع كرات اللحم في طاجن وتقلب .
٦_ ونضع مكان التشويح البطاطس ٢ كوب ماء ةملح ونتركها تغلي ثم نضعها علي الطاجن ويغطي الطاجن بفويل ويدخل الفرن علي حراره ٢٠٠ مده نصف ساعه ثم ننزع ورق الفويل ونترك الطاجن ربع ساعه اخري يتحمر وجهه وتتكثف الصلصه .

ملحوظه:
لو تحبي الصوص بني وغامق اكثر نضيف للشوربه ١ ملعقه صغيره صويا صوص او نزود البهارات مع البابريكا.
وممكن ايضا اضافه مكعبات من الطماطم لكي يكون لونه احمر ويقدم مع ارز بالشعريه او خبز وسلطه.
بالهنا والشفا


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق