الخميس، 15 يونيو 2017

سمك بوري مشوي بالزيت والليمون ...شهى والمميز وسهل التحضير والطعم ولا اروع

سمك بوري مشوي بالزيت والليمون



المقادير :

١ كيلو سمك بوري متنظف من الداخل جيدا
١ بصله صغيره مقطعه مكعبات صغيره
١ فلفل حار او بارد حسب الرغبه
١ طماطم مقطعه مكعبات صغيره
ملح/فلفل اسود
كمون
ثوم جاف
بصل جاف
شطه هريسه حسب الرغبه
عصير ليمون
زيت
ألومنيوم فويل


الطريقه :

يتبل السمك بالملح وفلفل وكمون وليمون وثوم جاف وبصل جاف.
يحشي السمك بخليط البصل والفلفل والطماطم من الداخل بعد تتبيلهم بملح وليمون .
نقوم بدهن السمك بشطه الهريسه حسب الرغبه.

نشغل شوايه الفرن ويتم وضع علي الصاج الفرن ووضع الصاج اسفل الشوايه مباشره.
يدهن السمك بالزيت ويوضع علي الصاج ويشوي لمده ١٠ دقائق لكل وجه او حتي تمام النضج .

بعد تمام النضج نضع السمك في الفويل ونضع عليه خليط الملح والكمون والشطه وعصير الليمون وقطرات من الزيت ويغطي لمده ١٥ دقيقه يقدم.

بالهنا والشفا.


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق