المقادير :
١/٢ كيلو كوسه
١/٢ كيلو لحم مفرومه
بصله مفروم
٢ فص ثوم مفروم
١ ملعقه زعتر
ملح /فلفل اسود
١ ملعقه صغيره كزبره ناشفه
١ ملعقه صغيره روزماري فريش او بودر
طريقه عمل البشاميل :
مقدار بشاميل هيكون عباره عن :
٢ كوب حليب مغلي هنتبله بالملح والفلفل مع ٣ ملعقه كبيره دقيق و٢ ملعقه كبيره زبده وتقلبيهم مع بعض علي النار ونضعهم علي الحليب ونقلبهم كويس حتي تصبح البشاميل مكثف القوام.
نضع عليه جبنه موتزاريلا مبشوره او جبنه شيدر مبشوره وينصح بعدم استخدام الجبنه الرومي .
الطريقه :
نقوم بتقطيع الكوسه حلقات .ثم بعد نضع وعاء اقليل من الزيت ونضع فيها اللحمه المفرومه مع البصل والثوم ونقوم بتشوحهم كويس مع بعض .
بعد ذلك هنضيف الكوسه مع التقليب وتقلبي كويس هتبلي بالملح الفلفل والزعتر والروزماري والكزبره .
ثم بعد نرفعها من علي النار ونضعهم في مصفاه لعدم وجود مياه فيها .
بعد ذلك نضع نصف كميه البشاميل وتقلبيهم مع الكوسه اللحمه .
نحضر صينيه الفرن ونضع كميه الكوسه وباقي كميه البشاميل نغطي بها الصينيه وعلي الوجه نضع الجبنه المبشوره.
ثم بعد ذلك نضع الصينيه في الفرن لمده ١٠ دقائق او حتي للحصون علي اللون وتقدم.
بالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق